کارخانه آرگو تهران، هم‌نشینی زیبای سنت و مدرنیته!

کارخانه آرگو تهران

مدرنیته تاریخی، یا تاریخ مدرن. فعلا تنها چیزی که برای توصیف کارخانه آرگو تهران به ذهنم میرسه که بگم همینه. آرگو یک کارخانه قدیمی آبجوسازی بوده که بعد از انقلاب تعطیل میشه و برای مدت زیادی بلااستفاده بوده. تا این که گروه بنیاد پژمان پروژه بازسازی یا درواقع Adaptive Reuse این بنا رو به عهده می‌گیره و الان این کارخونه به عنوان موزه هنرهای معاصر و یک گالری دائمی برای نمایش عمومی آثار هنری گروه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیره. تو این مطلب با سفرادوایز همراه باشید تا اطلاعات لازم درباره آدرس کارخانه ارگو و ساعت کاری این گالری رو به دست بیارید.

فهرست مطالب

کارخانه آرگو تهران کجاست؟

  • آدرس کارخانه آرگو: تهران، خیابان فردوسی، خیابان تقوی، کوچه بهداشت، پلاک 6
  • تلفن تماس: 02166721864
  • وب سایت: pejman.foundation 
  • ساعات کاری: یکشنبه تا سه‌شنبه ساعت 8 تا 15
  • کارخونه آرگو شنبه ها تعطیله!
  • راه‌های دسترسی: ماشین شخصی، اتوبوس و مترو
  • نزدیکترین ایستگاه مترو: ایستگاه فردوسی

مسیر دسترسی به کارخانه آرگو

اگر تهران زندگی می‌کنید، تنبلی رو کنار بذارید و برای یک روز آخر هفته برنامه بازدید از موزه هنرهای معاصر تهران رو با دوستان یا خانواده بچینید. راستی این موزه با موزه هنرهای معاصر تهران که روبروی پارک لاله‌ست فرق داره!

کارخونه آرگو درواقع یک گالری دائمی برای نمایش آثار هنری معاصر محسوب میشه. خب حالا برای رفتن به این جاذبه گردشگری در تهران هم می‌تونید با ماشین شخصی برید و هم با مترو که دراین‌صورت دنگ و فنگ پیدا کردن جای پارک رو هم ندارید! 

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به کارخانه آرگو: ایستگاه مترو فردوسی

همچنین می‌تونید از اتوبوس‌های خط 219 (تهرانپارس – میدان فردوسی) و اتوبوس‌های خط 215 (تهرانپارس – میدان فردوسی) برای رسیدن به کارخانه آرگو استفاده کنید.

کارخانه آبجوسازی آرگو تهران

کارخانه آرگو سرنوشت جالبی داره! اولین بار در سال 1309 برند آبجو سازی محبوب آرگو، این کارخونه رو در خیابان کوشک تاسیس می‌کنه و سالها به‌عنوان یک برند محبوب نوشیدنی‌های الکلی فعالیت می‌کرده. اما با گذشت چندین سال و گسترش شهرنشینی، خانواده‌هایی که به مرور زمان همسایه این کارخانه شده بودند، نسبت به بوی بد حاصل تخمیر مالت جو واکنش نشون میدن.

این شکایت‌ها تا جایی میرسه که این کارخونه سال 1330 به مهرآباد جنوبی (بیرون شهر) منتقل میشه و کارخانه فعلی به‌عنوان مغازه آرگو به فعالیت ادامه میده. تا این که بعد از انقلاب به دلیل ممنوعیت خرید و فروش مشروبات الکلی این کارخونه برای همیشه تعطیل میشه و برای مدت‌ها به صورت نیمه مخروب به حال خودش رها میشه.

تاریخچه کارخانه آرگو، از تخمیر تا موزه هنرهای معاصر!

کارخانه ارگو
آبجو آرگو
کارخانه ارگو
گالری بنیاد پژمان

اما ماجرای کارخانه آرگو فقط به اینجا ختم نمیشه…. فکر کنید که یک کارخونه بزرگ و سالم وسط شهر مونده و بدون استفاده رها شده! اینجا بود که بنیاد پژمان وارد کار شد و این کارخونه رو مرمت و بازسازی کرد. مرمتی که حتی یک جایزه هم گرفت.

این کارخانه بعد از مرمت تبدیل شد به یک گالری تحت عنوان موزه هنرهای معاصر. حالا بخشی از اون موزه هنرهای معاصر شده، یه قسمتش کافه شده، و تو بعضی از سالن‌هاش هم نمایشگاه‌های هنری برگزار می‌شه. حالا آرگو نه‌تنها یه موزه است، بلکه یه پاتوق هنرمندان و هنردوستان هم هست.

تو تهران موزه های زیادی وجود داره که هرکدوم سرگذشتی از گوشه این کشور رو روایت میکنن. اگر به موزه گردی علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم که بازدید از موزه زمان تهران رو هم از دست ندید..

قسمت‌های مختلف کارخانه آرگو

همونطور که گفتم کارخانه آرگو بعد از مرمت تبدیل شده به یک گالری و موزه. اما همه چیز به گالری محدود نمیشه و موزه بخش های مختلفی داره. در ادامه بخش های مختلف کارخانه آرگو رو بهتون معرفی میکنم.

کافه کارخانه آرگو

یه کافه با دکور صنعتی و حال‌وهوای خاص! می‌تونی اینجا یه قهوه بخوری، یه چای گرم کنار دوستات بنوشی، یا حتی عکسای اینستاگرامی باحال بگیری! 📸 سام کافه کارخانه آرگو یک نوشیدنی معروف هم سرو میکنه! بله آبجو آرگو! آره درست شنیدی! آرگو هنوز هم اسمش رو حفظ کرده، اما این‌بار با یه آبجو بدون الکل! این نوشیدنی رو می‌تونی تو کافه آرگو سفارش بدید و نوش جان کنید.

موزه هنرهای معاصر

تو این بخش، آثار هنرمندان ایرانی و خارجی به نمایش گذاشته شده. معماری قشنگ و صنعتی ساختمون هم خودش یه اثر هنریه! معمولا این بخش از کارخونه به هنرمندای مختلف داخلی و خارجی اجاره داده میشه و مثلا به مدت 3 ماه یک گالری توش برپا میشه. گالری ها هم از طریق پیج کارخانه آرگو اطلاع رسانی میشه و میتونید برید.

فروشگاه صنایع دستی

یه بخش کوچیک هم هست که صنایع دستی و سوغات هنری می‌فروشه. می‌تونی یه یادگاری از اینجا بخری! اگر سلیقه خاصی داری و لباس پوشیدن برات انتخاب سختیه، تو گالری آثار فروختنی کارخانه آرگو چیزای باحالی میتونی پیدا بکنی..

بازدید از کارخانه آرگو تهران

هزینه بلیط ورودی کارخانه آرگو

هزینه بازدید از کارخانه آرگو بستگی به گالری داره. اول این که اگر دانشجو هستید، با کارت دانشجویی شامل تخفیف میشید که کلی از هزینه بلیط رو کسر میکنه. در غیر این صورت هم برای ورود به کارخانه آرگو و بازدید از بخش های مختلف باید حدودا 250 هزار تومان تو جیبتون پول باشه. (شاید هم بیشتر، نمیدونم) اما یادتون نره که این هزینه برای ورودیه و اگر بخواید خرید کنید یا از کافه استفاده کنید، باید هزینه شو جدا بپردازید.

بازدیدی متفاوت از کارخانه آرگو

کارخانه آرگو یه ترکیب عجیب از تاریخ، هنر و حال‌وهوای امروزیه. اگه دوست داری یه جای متفاوت تو تهران ببینی، یا عاشق فضاهای صنعتی-هنری هستی، حتما یه سر به آرگو بزن! کارخانه آرگو سرنوشت جالبی داشته! یک کارخانه تخصصی تولید آرگو و یک برند معروف! که حالا تبدیل به یک گالری شده و میتونی نوشیدنی معروف آرگو رو با همون کیفیت و البته به صورت حلال و بدون الکل تست کنی. معرکه ست..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *