کشتی یونانی کیش تاریخچه تا سرگذشت در 1403

کشتی یونانی کیش

اگه تا حالا پای صحبت کسی که به کیش سفر کرده نشسته باشین، حتماً اسم کشتی یونانی رو شنیدین. یه کشتی قدیمی و به گل نشسته که وسط ساحل غربی کیش، تو دل آبی دریا جا خوش کرده. اما این فقط یه کشتی ساده نیست؛ یه قصه داره، پر از رمز و راز که باعث میشه دلتون بخواد همین الان چمدونتون رو ببندید و برید سراغش. البته اگر پیگیر اخبار باشید، میدونید که کشتی یونانی کیش از وسط نصف شده و داره از بین میره. 

یک جاذبه یا بهتره بگیم یک فرصت گردشگری در جزیره کیش که حتما همه حداقل یک عکس باهاش دارن یا دوست دارن داشته باشن. اما ماجرای کشتی یونانی دقیقا چی بود؟ آیا این کشتی به گل نشسته در ساحل جزیره کیش واقعا یک جاذبه بود یا خطرات زیست محیطی زیادی داشت و همون بهتر که از بین رفت؟ با من در ادامه همراه باشید.

فهرست مطالب

کشتی یونانی کیش کجاست؟

  • آدرس کشتی یونانی کیش: جنوب غربی جزیره کیش، خیابان غروب، میدان غروب و پارک ساحلی غروب
  • هزینه بازدید از کشتی یونانی: رایگان
  • مدت زمان برای بازدید کشتی یونانی: حداقل یک ساعت
  • امکانات اطراف کشتی یونانی: میتونید دوچرخه، موتور برقی و سه چرخه کرایه کنید و همون اطراف کشتی یونانی گشت بزنید. رستوران و کافه هم وجود داره.
  • جاذبه های نزدیک به کشتی یونانی کیش: پارک ساحلی، اوشن پارک، قلعه جنی، روستای باغو و..

شکستن بدنه کشتی یونانی و سرگذشته تلخ

کشتی یونانی کیش که سال‌ها در ساحل نیلگون خلیج فارس به گل نشسته بود، نه‌تنها نماد تاریخی و گردشگری جزیره بود، بلکه یکی از پربازدیدترین نقاط این منطقه هم بود. اما این کشتی که سال‌ها استقامت کرده بود، سرانجام در برابر قدرت طبیعت و زمان تاب نیاورد و چند وقت پیش خبر تلخ شکستن بدنه‌ کشتی یونانی دل علاقه‌مندان و گردشگران رو شکست.

این کشتی که بیشتر از نیم‌قرن در برابر باد و باران و امواج خلیج فارس مقاومت کرده بود، به دلیل فرسودگی بدنه و خوردگی شدید ناشی از آب شور دریا، کم‌کم به نقطه‌ای رسید که دیگه تاب تحمل وزن خودشم نداشت. شکستن بدنه کشتی اتفاقی بود که از مدت‌ها قبل پیش‌بینی می‌شد، چون که پوسیدگی فلزات و تخریب ساختار داخلی کشتی کاملاً مشخص بود و نیازمند استحکام بخشی و حفاظت بود که خب کسی به دادش نرسید.

در نهایت، یک طوفان نسبتاً شدید در منطقه باعث شد که بدنه‌ کشتی از وسط دچار شکستگی بشه. بخش‌هایی از کشتی جدا شد و به زیر آب فرو رفت و تصویر نمادین کشتی یونانی که همیشه یکپارچه و ایستاده بود، به پایان رسید.

سرگذشت کشتی یونانی کیش

تاریخچه کشتی یونانی جزیره کیش

خب حالا این کشتی از کجا اومده و چرا اینجاست؟ این کشتی که اسم اصلیش “کولااف” بود، سال ۱۳۲۲ تو اسکاتلند ساخته شد. اولش اصلاً یونانی نبود؛ کشورهای مختلفی صاحبش بودن تا اینکه بالاخره تو دهه ۴۰ خورشیدی دست یه یونانی افتاد و مسیرش به کیش ختم شد. اما چرا به گل نشست؟ خب، داستان زیاده! بعضیا میگن مشکل فنی داشته، بعضیا هم میگن اختلاف مالک و کاپیتان باعث شده کشتی عمداً به گل بشینه. ولی کی میدونه که حقیقت چیه؟

بزارید خیالتون رو راحت کنم، کسی دقیقاً نمی‌دونه چرا این کشتی اینجا به گل نشسته! اما اگه از محلی‌ها یا راهنماهای تور بپرسین، کلی داستان شنیدنی براتون تعریف می‌کنن. از یه عشق نافرجام گرفته تا یه نقشه تجاری شکست‌خورده. همین رازآلود بودنشه که کشتی یونانی رو خاص و دوست‌داشتنی کرده. از همون سالها تلاش های زیادی شد تا این کشتی رو از گل دربیارن و دوباره روونه دریا و اقیانوس ها کنن، ولی همه تلاش ها بدون نتیجه موند. 

کشتی یونانی در جزیره کیش

اولین چیزی که به ذهن می‌رسه اینه که یه کشتی این‌قدر بزرگ رو به راحتی نمی‌شه جابه‌جا کرد، مخصوصاً تو شرایط اون زمان. بعد از اینکه کشتی گیر کرد، متخصص‌های زیادی اومدن تا ببینن چطور می‌تونن این مشکل رو حل کنن. حتی از کشتی‌های یدک‌کش بزرگ و تجهیزات خاصی استفاده کردن که کشتی رو از گل بیرون بکشن. اما هر بار تلاش کردن، زور طبیعت بیشتر بود و نتونستن موفق بشن.

دلایل زیادی بود که باعث شد تلاش‌ها برای نجات کشتی یونانی شکست بخوره:

  • سنگینی بیش از حد کشتی: این کشتی حدود ۷۰۰۰ تن وزن داشت، و اون زمان امکانات کافی برای جابه‌جایی چنین وزنی وجود نداشت.
  • شرایط جغرافیایی منطقه: بستر ساحل کیش بیشتر از شن و ماسه تشکیل شده که برای گیرکردن کشتی خیلی ایده‌آل بود!
  • طوفان‌های احتمالی: شرایط آب و هوایی و احتمال بروز طوفان هم کار رو سخت‌تر می‌کرد.
  • هزینه‌های بالا: بیرون کشیدن کشتی نیاز به تجهیزات خیلی پیشرفته داشت که هزینه‌اش از ارزش کشتی بیشتر می‌شد.

بعد از چندین تلاش ناموفق و بررسی‌های مختلف، مالکان کشتی تصمیم گرفتن که دیگه کاری نکنن و کشتی رو همون‌جا رها کنن. این تصمیم شاید اون زمان کمی عجیب به نظر می‌رسید، ولی باعث شد این کشتی به یه جاذبه گردشگری منحصر به فرد تبدیل بشه که هر سال هزاران نفر برای دیدنش به کیش میان. فکر کنید در یک شهر ساحلی زندگی می‌کنید و یک کشتی غول پیکر و قشنگ، دقیقا تو چند متری ساحل تو گِل گیر کرده.. قطعا شما هم برای دیدنش میرید مگه نه؟

 

 

عکاسی با کشتی یونانی کیش

خب فکر کنم اطلاعات خوبی درباره تاریخچه کشتی یونانی کیش و این که چرا به گل نشسته و چرا همونجا ولش کردن بهتون دادم. حالا بریم سراغ جذاب‌ترین بخش ماجرا: عکاسی با کشتی یونانی! تصور کنید یه غروب دل‌انگیز، رنگ‌های قرمز و نارنجی تو آسمون، و سایه‌ی کشتی یونانی که توی آب منعکس شده. هر کسی عاشق عکاسی باشه، اینجا رو مثل بهشت می‌بینه. می‌تونید کلی عکس خفن و خاص بگیرید که هم برای اینستاگرام خوب باشه و هم یه خاطره‌ی همیشگی از سفر به کیش براتون بسازه. 

بهترین زمان بازدید از کشتی یونانی کیش

اگه می‌خواید این جاذبه رو تو بهترین حالتش ببینید، غروب آفتاب رو از دست ندید! این زمانیه که آسمون پر از رنگ می‌شه و کشتی یونانی تو اوج جذابیتش ظاهر می‌شه. البته صبح‌ها هم برای عکاسی خوبه، ولی اون حس رمانتیکی که غروب داره رو نداره.

بازدید از کشتی یونانی یکی از اون تجربه‌هایی که اگه به کیش سفر کنید و انجامش ندید، انگار چیزی در سفرتون کم دارید! این کشتی با داستان‌های عجیب و غریبش، غروب‌های خیره‌کننده‌اش و حس نوستالژیکی که داره، یه خاطره‌ی فراموش‌نشدنی براتون می‌سازه.

کشتی یونانی کیش جاذبه یا تهدید زیست محیطی؟

اگه بخوایم واقع‌بین باشیم، کشتی یونانی هم خوبیش رو داشت، هم بدیش رو! از یه طرف، این کشتی توی این سال‌ها شده بود خونه‌ و زیستگاه مصنوعی کلی از موجودات دریایی. ماهی‌ها و صدف‌ها دور و برش زندگی می‌کردن و حتی مرجان‌ها هم بهش چسبیده بودن و رشد کرده بودن. انگار کشتی براشون یه پناهگاه طبیعی شده بود. اما از اون طرف، پوسیدگی فلزات کشتی و موادی که به مرور ازش توی آب آزاد می‌شد، احتمالاً باعث آلودگی محیط می‌شد.

یعنی هم یه خونه برای آبزی‌ها بود، هم می‌تونست در بلندمدت بهشون آسیب بزنه. خلاصه، کشتی یونانی یه تاثیر دوجانبه داشت؛ هم کمک می‌کرد، هم یه کم اذیت! اما به هرحال پرواضحه که این کشتی به گل نشسته که به عنوان عروس جزیره کیش شناخته میشد فرصت های زیادی برای جذب گردشگر داشت که به دلیل عدم رسیدگی و .. از بین رفت. البته هنوز بخشی از این کشتی روی آب مونده ولی خب دیگه شکل و شمایل کشتی یونانی رو نداره.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *